انسان می بایست حداقل در بیست و چهار ساعت شبانه روز، یک سوم آن، معادل هشت ساعت در تخت خواب سپری کند و این عمل بهترین حالتش این است که انسان به صورت افقی و موازی با سطح زمین قرار بگیرد؛ تا بتواند خواب راحتی داشته باشد و بدن خود را به راحتی آزاد و رها بر روی سطح آزاد کند. در این مقاله به بررسی انواع تختخواب می پردازیم:
مزایای استفاده از تختخواب:
اولا دمای روی تختخواب با دمای نزدیک به زمین اختلاف دارد و گرمتر است. این امر باعث می شود در فصول و مناطق مختلف، گرمای بیشتری در هنگام خوابیدن بر روی تخت بدنمان را پوشش دهد.
دوما دراز کشیدن و برخواستن از روی تخت خواب بسیار راحت تر از دراز کشیدن و برخواستن از روی سطح زمین است.
سوما یک سرویس خواب زیبا و شیک، در اتاق خواب جلوه قشنگتری دارد. همچنین انرژی بیشتری نسبت به نمای تشک و رخت خواب روی زمین در اتاق خواب می دهد. امروزه همه سنین، از جمله نوزاد، کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال، از تختخواب استفاده می کنند و جزو ملزومات اثاثیه منزل شده اند.
انواع تختخواب
سرویس خواب ها از جهت نوع ساختار، متریال و سایز، در چندین نوع دسته بندی و ساخته می شوند:
تختخواب های چوبی: این نوع تخت ها که از دیرباز با انسان همراه بوده است و جزو اولین تختخواب های ساخته شده به دست بشر، از جنس تخته بودند. زیرا در آن زمان به نسبت جمعیت حال حاضر، چوب و تخته فراوان تر بوده است. ولی اکنون چوب و تخته های خوب و مرغوب، کم و با ارزش و گران قیمت هستند. که این نکته در قیمت تمام شده تخت خوابی که با تخته ساخته شده است، تاثیر زیادی دارد.
از تختخواب های چوبی به لحاظ استحکام و دوام و سبکی اش، در گذشته بیشتر استفاده می شد. و با مواد براق کننده و رنگ ها جلوه و زیبایی خوبی پیدا می کرد. که امروزه تقریبا جای خود را در بازار و منازل مصرف کنندگان به متریالی به نام ام دی اف روکش ملامینه و هایگلاس داده است. تختخواب های ساخته شده از جنس ام دی اف توانسته اند همان نیازهای تختخواب تخته ای را دارا باشند. و به علاوه در تنوع طرح و رنگ دارای نمونه های زیادی هستند.
تختخواب های فلزی: به صورت پروسه های تولید انبوه ساخته، تولید و عرضه می شوند. مصارف آنها عمومی بوده و بیشتر تخت خواب های فلزی برای بیمارستان ها، پادگان ها، خوابگاه ها، اردوگاه ها و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. به لحاظ کیفیت و زیبایی رتبه پایینی را شامل می شوند و صرفا برای پایین آوردن قیمت تمام شده و سرعت در تولید ساخته می شوند.
تخت خواب کم جا ام دی اف برای اتاق و خانه های کوچک کاربرد زیادی دارد
تختخواب های ام دی اف (MDF): یک دهه ای هست که با توانایی هایی که دارند، جایگزین خوبی برای چوب و تخته به حساب آمده و جای خود را در منازل و بازار پیدا کرده است. امتیازات بیشتری نسبت به تخت خواب های چوبی و فلزی دارد و قیمت مناسب تری نسبت به تختخواب چوبی دارد.
تخت خوابهای با جنس ام دی اف، قابلیت ساخت به اشکال و طرح های مختلف برای سلیقه و فضاهای مختلف را دارا می باشد. و می توان آن را با طراحی های پیش از ساخت، به حالت های کشودار، جک دار و تختخواب های کمجا طراحی و اجرا کرد. در تخت خوابهای ام دی اف کشو دار، می توان از فضای زیر تخت خواب که مساحت زیادی از فضای محدود اتاق های کوچک امروزی ما را در بر می گیرد و یا پرت می کند، استفاده بهینه کرد. و با اجرای کشوی زیر تخت خواب خیلی از وسایل مورد نیاز روزمره را در کشوهای زیر تخت خواب قرارداد.
فضای با نظم بیشتری در اختیار داشت و عملا می شود گفت، با این کار یک تخت خواب دو منظوره، یعنی یک تخت خواب دراوری داریم. یعنی هم یک دراور و هم یک تخت خواب. همینطور نوع تخت خوابهای کم جا یا تاشو ام دی اف که می توان در زمانی که نیاز به آن نداریم، از سطح یا کف اتاق خواب برداشت و به دیوار تکیه دهیم. این نوع تخت خواب کم جا ام دی اف برای اتاق و خانه های کوچک کاربرد زیادی دارد.
نمونه کاری از سرویس خواب ساجدی: سرویس خواب نازنین