در گذشته افراد کمتر روی تخت میخوابیدند. و اغلب ترجیح میدادند رختخوابشان را روی زمین پهن کرده و مشغول استراحت شوند. اما کدام یک از این روشها برای حفظ سلامت مفید است. و به فرد کمک بیشتری میکند؟
بسیاری از پدربزرگها و مادربزرگها، چنان به خوابیدن روی زمین عادت داشتند. و آن را مفید و مؤثر میدانند. که به هیچوجه حاضر نیستند، روششان را تغییر دهند.
این گروه تا حدی به خوابیدن روی زمین باور دارند. که حتی اگر زمانی روی سرویس خواب بخوابند نیز احساس کمر درد به سراغشان میآید. و تصمیم میگیرند چند شبی روی زمین بخوابند. تا دردشان آرام شود.
تفاوت عمده خوابیدن روی تخت با زمین
خوابیدن روی تخت با خوابیدن روی زمین یک تفاوت مهم و عمده دارد. در واقع زمانی که فرد روی تخت میخوابد. موقع بیدار شدن دیگر لازم نیست از روی زمین بلند شود. و به همین دلیل زانوها خیلی خم نخواهد شد.
نکته دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که خیلی علمی نیست. ولی بسیاری از افراد به آن باور دارند. آنها میگویند زمانیکه روی زمین میخوابند. بدنشان خشکشده و هنگام صبح به راحتی از جای خود بلند نمیشوند.
موقع بیدار شدن هم مراقب باشید
تا به حال دقت کردهاید، صبحها چطور بلند میشوید. و چگونه از تختخواب پایین میآیید؟. شاید این سؤال به نظرتان عجیب باشد، اما شیوه بلند شدن در رختخواب هم موضوعی قابل توجه است. و باید هنگام بلند شدن از بستر حتماً باید از طرف پهلوی خود بلند شوید. چون این شیوه به حفظ سلامت کمر و گردن کمک میکند.
این نکته به خصوص برای افرادی که در این ناحیه از بدن با درد مواجه هستند. یا با مشکل دیسک مواجهند. مهمتر بوده و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
به افرادی که برای درمان کمردرد چند روزی در بستر استراحت میکنند. نیز چنین توصیه میشود: استراحت در بستر حداکثر برای مدت یک تا 2 روز قابل قبول است. و باید بدانید طبق بررسیها و مطالعات انجام شده، استراحت طولانی مدت موجب بروز عوارضی مانند افسردگی، کاهش قدرت عضلانی و افزایش احتمال لخته شدن خون در رگها خواهد شد. به همین دلیل توصیه میشود بیماران به تدریج کارهای معمول را در پیش بگیرند و به زندگی عادی بازگردند.
نمونه کاری از سرویس خواب ساجدی: سرویس خواب کتیبهای